top of page
Поиск
  • olexa8

Садовий бонсай


Все більш поширеними в наших садах стають різноманітні топіарні форми, серед яких особливе місце займає садовий бонсай. Зараз значно простіше, ніж декілька років тому, вибрати та придбати таке дерево, але дешевше й цікавіше створити його самому.

Правила та методи, які використовуються при формуванні таких витворів були запозичені в Японії, проте особливості культури та європейські кліматичні умови наклали свій відбиток на канони та види рослин. В суто японському варіанті, нівакі, використовується більше довготривалий процес обрізки гілок, який приводить форму до одного з основних класичних стилів, де підкреслюється вплив на дерево сил природи. В європейському формуванні застосовуть швидший метод формування подушок, строгі канонічні стилі тут не обов'язкові. В культурному плані тут підкреслюється торжество людини над природою.

В даній публікації показано початок формування садового бонсаю з гірської сосни. Хвойні породи дозволяють створити густі вічнозелені шапки, а гірська сосна має коротші річні прирости в порівнянні з високорослими видами.

Була обрана одна з старіших штамбових сосон на ділянці.

Важливо під час роботи уявляти собі вигляд готового дерева, щоб виділяти і правильно направляти майбутні шапки.

Використовуються різні методи тимчасової фіксації гілок відтягування вниз чи догори, підв'язка до стобура чи сусідніх, підвішування вантажу, обв'язування гілок дротом, що вигинають згідно форми та ін. Мета - зафіксувати гілку в певній позиції.

За допомогою стрижки та вищипування пагонів можна досягти потрібної форми та густини шапок. На останньому фото аналогічний садовий бонсай після другої обрізки.


12 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
  • Белая иконка facebook
  • White Twitter Icon
  • White Vkontakte Icon
  • White Odnoklassniki Icon
bottom of page